20 let Društva prijateljev poti sv. Jakoba

objavljeno v: Dogodki | 0

V soboto, 25. julija 2020, smo s slovesno sveto mašo pri sv. Jakobu v Ljubljani obeležili dvajseto obletnico delovanja Društva prijateljev svetega Jakoba. Zaradi ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z virusom Covid-19 je ta slovesnost žal potekala v omejenem obsegu.

Sveto mašo je vodil nadškof Stanislav Zore.

Slovesnost je s pesmijo obogatil zbor Cantate Domino iz Kočevja, ki ga vodita Franc in Helena Štefanič, med drugim tudi zavzeta kolesarja. Ta dan sta na slovesnost prikolesarila s skupino 23 kolesarjev med romanjem po Jakobovi poti iz Slovenske vasi proti Trstu.

Poseben dogodek pa je bila podelitev Odličja sv. Cirila in Metoda, ki sta ga prejela Marjeta in Metodij Rigler, ki sta ponovno oživila slovensko Jakobovo pot. To odličje dajejo slovenski škofje kot priznanje in zahvalo zakoncema Rigler za njun doprinos širjenju romarske kulture med Slovenci ter za njuno delo za spoznavanje poti sv. Jakoba v naši državi.

Spodaj je posnetek neposrednega prenosa svete maše (samo pogled na oltar), bo pa ob tej priliki izdan tudi CD s posnetkom slovesnosti.

Hvala Evi Čeč za poslane slike iz slovesnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja