Blagoslov žigov in občni zbor, 19. 3. 2022

objavljeno v: Aktualno, Dogodki, Romanja | 0

S POGLEDOM NAPREJ: OBČNI ZBOR DRUŠTVA PRIJATELJEV POTI SVETEGA JAKOBA V SLOVENIJI

 

Dan je bil dobro izbran, podprt s soncem. Občni zbor, ta vsakoletni obvezni opravek številnih društev, je naše Društvo najprej opravilo “v praksi”, torej s hojo po prvi etapi gorenjske veje. Zbrala se je približno četrtina članov iz vseh koncev Slovenije. Imeli smo čast prisostvovati blagoslovu novih žigov in skrinjic in, na moje posebno veselje, tudi blagoslovu čisto prave romarske pisarne v središču mesta! Kasneje smo v uradnem delu ugotovili, da Društvo raste, kajti raste tudi navdušenje ljudi za Pot, za Camino, tisti v tujini in za naše, slovenske poti. Ni pomemben razlog, pomembno je, da člani že vemo, kaj te poti dajo posamezniku, zato bomo vse to tudi iz srca privoščili vsakemu, ki se bo kakršnim koli vprašanjem ali željo po spodbudi obračal na nas.

Zame bi bil ta dan sončen, tudi če bi deževalo .

Vabljeni k ogledu njegovih utrinkov: razstave limoških križev v Narodnem muzeju, blagoslovu romarske pisarne pri Sv. Jakobu, blagoslovu novih žigov na prvi etapi gorenjske veje, poti v Stanežiče ter popoldanskega občnega zbora v Dravljah.

Marjetica Škrlec

************

ULTREIA, SUSEIA – Z DRUŠTVOM  PRIJATELJEV POTI SVETEGA JAKOBA V  SLOVENIJI

ZAČNE SE S STREMLJENJEM.

NADALJUJE SE S PREDANOSTJO.

KONČA SE S HVALEŽNOSTJO.

Sobotno jutro se je pričelo s čudovitim sončnim vzhodom in čutiti je bilo, da se obeta lep dan.

Z prijetnimi občutki sem se odpravila do Novega mesta. Od tu dalje  sem se s soromarko Ireno peljala v Ljubljano, kjer se je začel naš romarski dan. Najprej smo  obiskali Narodni muzej in v njem  razstavo Limoških križev Kristusa Kralja. Po njej smo obiskali cerkev Srca Jezusovega na Taboru. Po ogledu in predstavitvi smo se odpravili do cerkve sv. Jakoba v nove društvene prostore, ki jih je blagoslovil p. Miran Žvanut, ki je tu opravil prvega od blagoslovov tega dne. Od cerkve sv. Jakoba se prične romanje po delu Gorenjske veje Jakobove poti. Tako smo se odpravili proti Rožniku do cerkve Marijinega obiskanja. Po ogledu se nas je večina odpravila proti Stanežičam. Nekaj pridnih članov je zavilo v Dravlje pripraviti vse potrebno za občni zbor. V Dravljah v cerkvi sv. Roka smo imeli  sv.mašo. Po njej je sledila pogostitev s toplim obrokom, sladkim in pijačo in nato še občni zbor.  Ob koncu smo najbolj prizadevnim v društvu podelili lepe šopke, ki jih je izdelala članica Anka.

S prijetnimi občutki, hvaležnostjo v srcu in v duši za čudovit praznično romarski dan smo se  v večeru poslovili in bogatejši odšli vsak na svoj dom.

Mojca Kozlevčar

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja