Jakobovi romarji iz Hajdine prejeli zaslužena potrdila, 28. 10. 2022

objavljeno v: Dogodki, Romanja | 0

Posebna priložnost je pri sv, Jakobu v Ljubljani zbrala Jakobove romarje iz Hajdine pri sveti maši v zahvalo za opravljena romanja in romarje na poteh svetega Jakoba v Sloveniji. Svoje romanje so začeli pred korono na Prekmursko Štajerski veji in ga zaključili letos s Primorsko vejo. Poleg  opravljenih kilometrov je raslo tudi število romarjev, ki sta jih vodila naša člana Jakob Kokol – Jakec in Zdenka Rimele. 

Iz sončne Hajdine so se pripeljali z vlakom v megleno Ljubljano, Pri maši je mašnik poudaril, da skupno druženje različnih ljudi zahteva tudi veliko prilagajanja in sprejemanja drugačnosti soromarjev in bogati vsakega poameznika s posebnimi milostmi. 

Po maši je predsednik društva Igor Vidmar razdelil 13 romarjem potrdilo za preromano eno vejo, 7 romarjem za preromani dve poti in 9 romarjem za vse tri poti.  Prvič v zgodovini društva je bilo hkrati podeljenih toliko potrdil za preromane vse poti. 

Počasi je sonce razkropilo meglo, Jakobovi romarji iz Hadine pa so popoldne preživeli na Rožniku in se pod večer z vlakom vrnili domov. 

Iskrene čestitke vsem romarjem!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja