Po Benediktovi poti – po poti svetnikov v Sveto deželo – 8. in 9. dan

objavljeno v: Dogodki, Romanja | 1
  1. in 9. dan romanja po Benediktovi poti; Hleviška planina – Mali Golak – Koča Antona Bavčarja na Čavnu (24 km) – Šmihel pri Ozeljanu (20 km);

Včeraj ni bilo interneta. Ivica Furlan nam je spekla Jakobovo torto in jo dostavila v kočo na Čavnu. Vmes je bila še za taksista, ker smo romali 12 ur in nam je zmanjkalo dnevne svetlobe, da bi prišli v kočo na Čavnu. Najlepša hvala za vse, Ivica!

Z Darinko in Anči se tudi fizkulturno udejstvujemo, bravo me. Prva sem se “prizemljila” jaz – čofnila sem v blato. Nato sem se zložila po kamnih – kako bi rekli, da sem se “prikamnila”?  Ne Darinka in ne Anči nista hoteli zaostajati.  Pa še angelčke sva delali v snegu z Darinko! Fizkultura na višku, juhuhu!

Najbrž se včeraj nismo lepo obnašale, zato je Igor danes bil ovčar namesto pastirja. Hodil je zadaj in lajal (beri: nas pobiral, ko smo padale).

Pri sv. Pavlu sta nas kraljevsko postregla Mario in Ivo, en velik hvala!

Pa še en bonbonček od Darinke: ko je videla visoko na hribu Cerkev Marijinega vnebovzetja nad Vitovljami, je komentirala: “Saj menda obstaja še kakšna Marijina cerkev, ki je nižje, molitev v njej bo gotovo prav tako veljala.”

Jelka Škrlj

  1. Vertnik ivanka

    Toplo mi je pri srcu ko prebiram vaša doživetja😁zelo rada bi prehodila saj delno Jakobovo pot….za začetek Slovensko….imam še dovolj kondicije….vem .da nimam čass več odlašat.zato bi vas prosila za informacije kje se prijavit za nasljednji pohod😂 srečno pot 😂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja