Od sv. Jakoba do sv. Jakoba – iz Kamnika v Šentjakob

objavljeno v: Aktualno, Dogodki, Neuvrščeno | 0

Leto je naokoli in Jakobčki smo spet poromali do cerkve sv. Jakoba v Šentjakobu ob Savi v soboto 7.8.2021. Tokrat smo se z vlakom odpeljali v Kamnik in poromalu od tam.

V Kamniku smo se najprej ustavili ob kipu Rudolfa Majstra, generala, borca za severno mejo, ki je bil rojen v Kamniku 1874 leta, nato pa še v Frančiškanskemu samostanu sv. Jakoba.

Tam nam je pater Franci predstavil znamenito knjižnico, ki hrani knjige kot so Dalmatinova biblija, Slava vojvodine Kranjske…, kapelo Božjega groba in cerkev sv. Jakoba.

Sledilo je 19,5 km poti po soncu in po senčnih poteh ob Kamniški Bistrici. Zadnji del poti so sonce prekrili oblaki, tako, da ni bilo več tako vroče. Po poti smo se večkrat ustavili, kaj popili in se v senci ohladili. V Domžalah smo bili gostje Hinka in njegove žene.

V Šentjakobu je sv. mašo daroval upokojeni nadškof msgr. dr. Anton Stres. Darovana je bila za pokojnega predsednika Društva prijateljev poti sv. Jakoba Metodija Riglerja. Lani avgusta je bil tu še z nami, zdaj pa nas spremlja iz nebes.

Po sv. maši sta nas naša vodnika Dane in Hinko še pogostila Pod skalco. Čas je med prijetnim klepetom kar prehitro minil.

Silva Zimic

     

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja