Na Marijino vnebovzetje na Kredarico

objavljeno v: Aktualno, Dogodki, Fotografije, Romanja | 0

Praznik Marijinega vnebovzetja smo tudi letos praznovali s spominskim  romanjem na  Kredarico k Mariji Snežni. Na Triglavu so bile pred enaindvajsetimi leti podpisane prve pristopne izjave našega  društva.

Tokrat smo začeli pot iz doline Krme in nadaljevali proti Kredarici. Vodil nas je prekaljeni vodnik in romar Miro.  Načrtovali smo priti do maše ob 11-ih na Kredarico, vendar je imel Miro hiter korak, tako da sta z Ivanom še ujela zadnji blagoslov prejšnje maše ob 8-ih. Druga dva  sicer nisva preveč zaostajala, tako da smo si lahko privoščili malo daljši počitek pred mašo ob 11-ih.

Mašo je daroval  Msgr. Miro Šlibar. Lepo nas je pozdravil že na začetku maše, nagovoril pri pridigi in nam  na koncu maše  podelil blagoslov Marije Snežne z blagoslovljeno vodo iz Lurda.  Hvala g. Šlibar za prečudovito mašo. Maša nas  je združila še z drugim romarjem Ivanom in njegovo hčerko, ki sta prišla na Kredarico dan pred nami,  in ostalimi romarji, ki so bili pri tej maši.

Najprej nismo nameravali na vrh Triglava, a čudovite vremenske razmere so nas kar vabile na vrh.  Vzpon je potekal gladko, tako da smo že po dobri uri hoje iz Kredarice uživali v prelepih razgledih, ki so se nam odstrli iz vrha Triglava.

Spust nas je “obdaril” z oblaki in tudi z nekaj dežnimi kapljami. Vendar nas je na poti spremljala Marija s svojim Sinom in z blagoslovom. V dolino smo prišli srečno in varno.

Hvaležni smo za ta prečudovit dan in živimo v upanju, da se naslednje leto spet srečamo.

Matjaž Kosi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja