Rožnovensko romanje na Kurešček, 2. oktober 2022

objavljeno v: Dogodki, Fotografije, Romanja | 0

Prišel je oktober, mesec Kraljice rožnega venca. To je čas za romanje od Marije Vnebovzete v Muljavi do Kraljice miru na Kureščku, romanje, ki se začne že ob 5-ih zjutraj z blagoslovom romarjev v Muljavi in zaključi popoldne s sveto mašo na Kureščku.

Letošnje romanje, ki je bilo več kot dvajseto po vrsti, je potekalo v toplem jesenskem vremenu, ki ga je popestrilo medsebojno druženje, dobra volja in plemeniti ljudje. In kdor ni zmogel dolge poti, se je romanju lahko pridružil v Turjaku ali kar na Kureščku. Zbrani romarji nismo pozabili na molitev rožnega venca za različne potrebe. Molitev  nas na poti vedno opogumlja in hrani. Na poti smo obiskali cerkev našega zavetnika svetega Jakoba v Malem Osolniku. Sveti Jakob je naš varuh na vseh naših romanjih in na vseh naših poteh. Perhajevi so nas pričakali z okrepčilom, zlatoporočenec, oče Franc, pa nas je pospremil v cerkev sv. Jakoba in nam predstavil obnovo cerkve, ki so jo izvedli krajani, čeprav v vasi živi maloštevilno občestvo.

Za potešitev naših telesnih potreb so z odlično jedačo in pijačo poskrbeli Jelkini domači v Turjaku, za zaključek na Kureščku pa še DARinka, ki nas vedno razveseljuje s svojo pozornostjo.

Hvala Jelki in Mariji za vodenje, Jelkinim domačim in Darinki za izdatna okrepčila na poti in g. Perhaju, cerkovniku pri svetem Jakobu, za njegove besede.

»Hvala vsem, ki ste se romanja udeležili, brez vas ne bi bilo nič, se vidimo ob letu osorej! Bog povrni stoterno!« je zapisala Jelka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja