Romanje po Primorski veji – tretja etapa – 5. septembra 2020

posted in: Dogodki, Fotografije, Romanja | 0

Jutranja jesenska meglica nad Planinskim poljem je ob 20-letnici društva na tretji etapi jubilejnega romanja iz Planine do Razdrtega sprejela 20 Jakobovih romarjev. Po blagoslovu g. Kadunca smo jo mahnili v hrib.

Na Planinski gori smo slišali, kaj vse je cerkev doživela skozi stoletja.

 

V prelepi cerkvi sv. Jakoba v Studenem nam je domačinka Marija Milavec povedala nekaj o stavbi in njeni obnovi (je mati duhovnika in velika dobrotnica te cerkve). Cerkev je bila lepo okrašena, saj so praznovali praznik prvega svetega obhajila sedmih četrtošolcev.


Cerkev Sv. Križa v Stranah nam je prvikrat predstavila Marjeta, ki se je priženila k Posegovim. Gospod Jože je obračal otavo na polju. Izročili smo ji zahvalo za g. Jožeta in njegovo dolgoletno podporo naši poti.

 

Pod obronki Nanosa smo se v zgodnjem popoldnevu sprehodili do Velikega Ubeljskega. Tu smo si lahko ogledali notranjščino cerkve sv. Urha. Odprli so nam jo mladi, ki so vadili na koru.
Takole smo zaključili v Razdrtem. Zadovoljni, saj nas je razvajal prelep dan. Hvaležni Bogu in sv. Jakobu, da smo, da imamo take romarske prijatelje in da lahko romamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja