Tradicionalno romanje na Kurešček, 1. januar 2023

objavljeno v: Dogodki, Romanja | 0

Nek pregovor pravi: “Kar boš delal na prvi dan v letu, boš delal vse leto.”

Jakobčki bomo tako romali in hodili tudi v letu 2023.

Tradicionalno romanje na Kurešček iz Želimelj poteka že vrsto let na novega leta dan.

Letos se nas je v Želimljah zbralo 12. Najprej smo si ogledali župnijsko cerkev sv. Vida in jaslice v njej, ki so nekaj prav posebnega, ko jih od blizu in natančno pogledaš. Nato pa smo vzeli pot pod noge in se odpravili v hrib proti Kureščku. Prvi del poti je bil zelo blaten zaradi spravila lesa, kar pa nam ni vzelo dobre volje. Prav nasprotno, zelo zanimive ideje in predlogi za morebitna prihodnja romanja so se nam porajala. Kmalu je pot spet postala prijetna gozdna steza, ki nas je pripeljala do ceste in na Kurešček, kjer se nam je pridružilo še nekaj članov, ki so prišli tja z avtomobili.

V cerkvi Marije Kraljice miru na Kureščku smo si ogledali jaslice ter ob 15. uri prisostvovali maši, po njej pa so se nekateri v dolino vrnili s prevoznimi sredstvi, drugi peš. Dan je še vedno kratek in na koncu smo hodili v soju lučk in tišini gozda. Na izhodišče smo se vrnili srečno, hvala Bogu.

Čudovit začetek novega leta.

“To bo milostni kraj, kraj ozdravljanja dušnih bolezni in ran. Kdor se bo na tem kraju z vero zatekel v moje in Sinovo Srce, bo ozdravljen in deležen miru, ki ga lahko dajo samo nebesa.” 10.2.1990

Besedilo: Andreja Grahek

Fotografije: Andreja Grahek, Matjaž Kosi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja